Nyt kun minulla on aikaa lukea päivän lehdet tarkkaan, luen myös kolumneja enemmän kuin työssä ollessani. Alkuvuodesta Helsingin Sanomien ruokatorstain yhteydessä Kati Tervo kirjoitti kolumnissaan, että hän oli ostanut miehelleen Jari Tervolle hänen pyynnöstään joululahjaksi taginepadan. Hukkainvestointi, ajatteli Kati Tervo. Jari Tervo oli kuitenkin yllättänyt perheensä valmistamalla maukkaan marokkolaisen pataruuan, jonka nimi on: Lammastagine luumujen, aprikoosin ja hunajan kera. Hesari nimesi padan uudelleen Jari Tervon luumulampaaksi, kun se julkaistiin yleisön pyynnöstä viime viikon ruokatorstaissa. Ohje on Ghillie Basanin englanninkielisestä kirjasta Tagine-Spicy stews from Marocco.
 |
| Meidän perhe ei omista taginepannua, joten valmistin padan aivan perisuomalaisessa valurautapadassa. |
 |
| Padan kanssa tarjoiltiin kuskusia |
ja oli kyllä hyvää! :)
VastaaPoista